Nutriční hodnoty (Polévka z předem vařených brambor)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 952 kJ / 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 8,36 g |
| – nasycené | 5,11 g |
| – nenasycené | 2,82 g |
| –– mononenasycené | 2,06 g |
| –– polynenasycené | 0,76 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 23 mg |
| Sodík | 179 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 27,62 g |
| – cukry | 3,90 g |
| ––– laktóza | 2,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 střední brambory vařené ve slupce | Brambor zimní | 150 g |
| 250-300 ml 250-300 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 275 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce zakysané smetany 20% (podle chuti) | Smetana kravská zakysaná 12% | 37.5 ml |
| 1 špetka 1 špetka pepře | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce koření Kucharek bez konzervantů | Kořenící směs sypká | |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhaného sýra čedar | Sýr kravský tvrdý 30% | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce drobně nakrájené slaniny (nebo klobásky) | Špek | |
| 1 1 zelená nať cibulky | Petržel nať čerstvá |