Nutriční hodnoty (Šťavnatý koláč s jablečným tvarohem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 90 966 kJ / 21 741 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 232,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 62,22 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 170,66 g |
| Tuky | 274,31 g |
| – nasycené | 64,18 g |
| – nenasycené | 165,00 g |
| –– mononenasycené | 82,42 g |
| –– polynenasycené | 82,58 g |
| ––– omega 3 | 18,40 g |
| Vláknina | 985,05 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 1,85 g |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 4 092,75 g |
| – cukry | 3 677,00 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g nahrubo nastrouhaných jablek | Jablko čerstvé | 150 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| skořice mletá (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 3/4 3/4 prášku do pečiva (lze použít i prášek do perníku) | Kypřící prášek | 9 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250 250 g jablek pokrájených na kostičky | Jablko čerstvé | 37500 g |
| cukr krupice (dle chuti) | Cukr bílý | |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového pudinku (v prášku) | Puding v prášku | 15 g |
| citronová kůra (možno vynechat) | Citronová kúra čerstvá | |
| skořice mletá (možno vynechat) | Skořice ceylonská mletá | |
| drobenka na povrch | Drobenka | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |