Nutriční hodnoty (Jogurtové uzlíky s kopřivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 181 kJ / 2 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,75 g |
Tuky | 66,58 g |
– nasycené | 30,14 g |
– nenasycené | 33,66 g |
–– mononenasycené | 23,23 g |
–– polynenasycené | 10,43 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 16,20 g |
Cholesterol | 76 mg |
Sodík | 4,44 g |
Sůl | 11,05 g |
Sacharidy | 376,93 g |
– cukry | 36,63 g |
––– laktóza | 5,87 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
70 g 70 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 70 ml |
200-220 g 200-220 g vody | Voda | 210 ml |
500 g 500 g hladké mouky (nebo 1:1 hladké a polohrubé mouky) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
50 g 50 g změklého sádla | Sádlo vepřové | 50 g |
10 g 10 g soli | Sůl mořská | 10 g |
15 g 15 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 15 g |
1-2 hrsti 1-2 hrsti drobně sekaných mladých kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
30-50 g 30-50 g strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 40 g |
rozšlehané vejce na potírání | Vejce slepičí |