Nutriční hodnoty (Fenyklovo-celerové pyré se zastřeným vejcem a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 373 kJ / 567 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,23 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,23 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g | 
| Tuky | 34,52 g | 
| – nasycené | 16,04 g | 
| – nenasycené | 13,10 g | 
| –– mononenasycené | 11,20 g | 
| –– polynenasycené | 1,90 g | 
| ––– omega 3 | 0,21 g | 
| Vláknina | 4,40 g | 
| Cholesterol | 580 mg | 
| Sodík | 251 mg | 
| Sůl | 0,52 g | 
| Sacharidy | 37,68 g | 
| – cukry | 5,88 g | 
| ––– laktóza | 3,88 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g | 
| půl bulvy bulvy fenyklu | Fenykl hlíza | |
| plátek plátek z bulvy celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g | 
| 100 ml 100 ml smetany (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml | 
| špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| ocet | Ocet lihový | |
| 4 plátky 4 plátky anglické slaniny / nemusí být | Anglická slanina | 
 
	