Nutriční hodnoty (Hovězí líčka po staročesku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 795 kJ / 668 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,12 g |
Tuky | 30,82 g |
– nasycené | 14,78 g |
– nenasycené | 15,41 g |
–– mononenasycené | 12,15 g |
–– polynenasycené | 3,25 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 37,60 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,03 g |
– cukry | 32,93 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 ks 2 ks hovězích líček (očištěná 750 g) | Hovězí líčka | |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
5-6 5-6 cibulí | Cibule čerstvá | 385 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
4-6 stroužků 4-6 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
2 lžíce 2 lžíce koření Staročeské domácí nebo koupené | Pepř černý | 30 g |
čerstvou snítku snítku rozmarýnu (není nutný) | Rozmarýn sušený | |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
125 ml 125 ml černého piva | Pivo tmavé 10ᵒ | 125 ml |
250 250 i víc ml vývaru hovězího | Vývar masový | |
dále 6-8 dále 6-8 středních žampionů | Žampion čerstvý | |
lžíci lžíci másla | Máslo kravské |