Hovězí maso na smetaně s houbami

dzungila Kuchařka:

Doba přípravy: 90 minut PT1H30M 4 porce Hovězí maso 25 názorů

517

Suroviny

500 g hovězího zadního masa
2 cibule
250 g čerstvých hub
olej nebo sádlo
1 lžička kmínu
1 lžička soli
4 kuličky nového koření
3 kuličky černého pepře
2 bobkové listy
1 kostka masoxu
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce octa
1/2 kelímku smetany na vaření
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kousky cibule osmažíme do zlatova, přidáme kostky hovězího masa a zprudka orestujeme.

  2. Když se maso zatáhne, osolíme, přidáme masox a všechno ostatní koření.

  3. Zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

  4. Očištěné, na kousky nakrájené a propláchnuté houby dáme k masu a dusíme společně.

  5. Zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a pořádně provaříme.

  6. Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme octem a necháme přejít varem.

Poznámka

Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 233 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí maso na smetaně s houbami

  • Dajda Dajda

    casino: Já tedy věřím. Nicméně si myslím, že to nemusí být jenon důsledkem toho, jak bylo maso nakrájeno. Někdy máte plátky nebo kostky z jednoho kusu, nakrájené stejným způsobem, a některé jsou měkčí, jiné tužší. :-O

    Odpovědět

  • casino casino

    No, asi mi nebudete věřit, sám si nevěřím;-)

    Zaujaly mě dva poslední komentáře...:-)
    Když před tep. úpravou krájím hovězí na plátky, tak přes vlákna..., Chtěl jsem zkusit i krájené po vláknech:-O

    "Můj" řezník byl jak puk, když jsem chtěl z jednoho kusu masa dva plátky po vlákně a dva, stejně tlusté, přes vlákno. Zná mě - zvládl to perfektně i bez blbých řečí :-)
    Doma jsem do masa paličkou nebušil a jen tak ho hodil na "skleněnou" cibulku a dusil trochu podlité na sporáku. Patrně to nebylo maso z krávy ale z býčka, protože za 80´ bylo jedlé.
    Testovali jsme s MAKRONKAMI naslepo a shodli jsme se na 100%:
    MASO KRÁJENÉ PO VLÁKNECH BYLO MĚKČÍ:-O:-O:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    natomesejde: Kvalita, stáří hovězího - to si musíte ohlídat u nákupu a nakrájení - ne přes vlákno, ale podél vlákna - špatně. Obojí dohromady se fakt vaří špatně do měkka;-)

    Odpovědět

  • natomesejde natomesejde(neregistrovaný)

    Zdravím a prosím o radu (snad pro příště). Maso nechce změknout. Na přání jsem místo na kostky maso nakrájela na plátky, orestovala z obou stran (dohromady cca 2-3 min.) a teď vařím, už přes dvě hoďky a maso je stále "gumové". Nemám papiňák! Takže vařím norm. pod pokličkou... Kde jsem udělala chybu? Díky předem.

    Odpovědět

  • Pepa Podlaha Pepa Podlaha(neregistrovaná)

    ahoj kuchtici. Jsem uz dost let bez zeny, ziji v Sydney a tak me obcas popadne nalada na vareni. Na ceske vareni myslim. A docela mi to jde. Dostal jsem od znamych ceske susene houby a tak co s nima. Hovezi na houbach napadlo me. A tady jsem nasel technologicky postup, jak bysme rekli za totace. Jezdim do Cech kazdy rok v lete a pokazde si vezu zpet pul kufru vselijakeho koreni a omacek v sacku. Objevil jsem v Tesco houbove koreni. Teda trida, plne "Ecek" jak se rika u vas, ale co. Tak jsem postupoval podle tohoto navodu a uspech zarucen. Jen ty cerstve houby....daji se nahradit zampionama, ale to jsem nechtel. A zahustovat moukou? V Kauflandu se dostane instantni jiska svetla i tmava. Nema chybu, jak rikate. Uvitam jakekoli rady a "vychytavky", taky hezke slovo. Ahoj a dobrou chut!

    Odpovědět

  • Katerina Valigurova Katerina Valigurova

    dnes jsem dělala (bez masoxu,octu) a mňamooozní-s čerstvýma hřibama :-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mňam ;-);-);-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Ještě k té smetaně. Fakt je, že v knihách receptů se píše "na závěr smetanu a už nevařit", takže to vím, ale stejně převářím.

    Odpovědět

  • postovka postovka

    Výborné.moc nám to chutnalo.Jen jsem to trochu změnila,spíš nedala.Numusíme houby,takže bez hub a octa,ale stejně to byla dobrota.Dávám 15 :yes:.Pokusím se dát fotečku ;-)

    Odpovědět

  • HankaB. HankaB.

    dávám +, vyzkoušela jsem a mňam mňam....

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Petti.k, já vždycky smetanu krátkou dobu provařím. Tím jsem ještě nikdy nic nepokazila.;-) Tak ať se ti omáčka povede a potom koukej přidat fotky...:-))

    Odpovědět

  • Petti.k Petti.k(neregistrovaný)

    jsem zacatecnik ve vareni a tento recept vypada jednoduse..a jak to je tedy s tou smetanou?dekuji za odpoved.at mam jasno a muzu se do toho pustit :-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Dani, děkuji za pochvalu, ale zejména za názor...;-):-*

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Andrejko, toto je krásná klasika. :-D Dělám téměř stejně a tu smetanu v každé omáčce vždy jako Ty převařím - opravdu zahušťuje a je to velká dobrota :-D

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Gab, nechápu, proč smetana nesmí projít varem. Tím varem právě zhoustne a omáčka potom nezřídne.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo