Hovězí maso na smetaně s houbami
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 3 938 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 127,87 g |
Tuky | 23,99 g |
Vláknina | 25,30 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 3,85 g |
Sůl | 9,53 g |
Sacharidy | 43,16 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo těstovinami.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 11. 2021 10:29
Mňamka, u nás s širokými nudlemi.
9. 11. 2020 13:39
Skvělý recept, zkusila jsem s kuřecím masem a přidala jsem nakonec zelenou petrželku. Smetanu jsem prevařila a ocet jsem nedávala. Moc jsme si pochutnali. Dávám palec nahoru a ukládám si.
5. 10. 2020 11:44
Zkusila jsem v sobotu podle tohoto receptu, jen s malou úpravou - bez octu. Výsledek vynikající. Maso změklo asi po hodině a půl, dusila jsem jen pod pokličkou. Houby jsem dala nakládané. Smetanu vždy převařím, přijde mi, že když to neudělám, nedrží konzistenci. Děkuji za výborný recept.
17. 10. 2015 12:01
casino: Já tedy věřím. Nicméně si myslím, že to nemusí být jenon důsledkem toho, jak bylo maso nakrájeno. Někdy máte plátky nebo kostky z jednoho kusu, nakrájené stejným způsobem, a některé jsou měkčí, jiné tužší.
17. 10. 2015 10:38
No, asi mi nebudete věřit, sám si nevěřím
Zaujaly mě dva poslední komentáře...
Když před tep. úpravou krájím hovězí na plátky, tak přes vlákna..., Chtěl jsem zkusit i krájené po vláknech
"Můj" řezník byl jak puk, když jsem chtěl z jednoho kusu masa dva plátky po vlákně a dva, stejně tlusté, přes vlákno. Zná mě - zvládl to perfektně i bez blbých řečí
Doma jsem do masa paličkou nebušil a jen tak ho hodil na "skleněnou" cibulku a dusil trochu podlité na sporáku. Patrně to nebylo maso z krávy ale z býčka, protože za 80´ bylo jedlé.
Testovali jsme s MAKRONKAMI naslepo a shodli jsme se na 100%:
MASO KRÁJENÉ PO VLÁKNECH BYLO MĚKČÍ
10. 10. 2015 21:29
natomesejde: Kvalita, stáří hovězího - to si musíte ohlídat u nákupu a nakrájení - ne přes vlákno, ale podél vlákna - špatně. Obojí dohromady se fakt vaří špatně do měkka
10. 10. 2015 20:59
Zdravím a prosím o radu (snad pro příště). Maso nechce změknout. Na přání jsem místo na kostky maso nakrájela na plátky, orestovala z obou stran (dohromady cca 2-3 min.) a teď vařím, už přes dvě hoďky a maso je stále "gumové". Nemám papiňák! Takže vařím norm. pod pokličkou... Kde jsem udělala chybu? Díky předem.
20. 1. 2015 11:30
ahoj kuchtici. Jsem uz dost let bez zeny, ziji v Sydney a tak me obcas popadne nalada na vareni. Na ceske vareni myslim. A docela mi to jde. Dostal jsem od znamych ceske susene houby a tak co s nima. Hovezi na houbach napadlo me. A tady jsem nasel technologicky postup, jak bysme rekli za totace. Jezdim do Cech kazdy rok v lete a pokazde si vezu zpet pul kufru vselijakeho koreni a omacek v sacku. Objevil jsem v Tesco houbove koreni. Teda trida, plne "Ecek" jak se rika u vas, ale co. Tak jsem postupoval podle tohoto navodu a uspech zarucen. Jen ty cerstve houby....daji se nahradit zampionama, ale to jsem nechtel. A zahustovat moukou? V Kauflandu se dostane instantni jiska svetla i tmava. Nema chybu, jak rikate. Uvitam jakekoli rady a "vychytavky", taky hezke slovo. Ahoj a dobrou chut!
18. 7. 2013 17:01
dnes jsem dělala (bez masoxu,octu) a mňamooozní-s čerstvýma hřibama
17. 7. 2012 18:18
Mňam
17. 7. 2012 14:51
Ještě k té smetaně. Fakt je, že v knihách receptů se píše "na závěr smetanu a už nevařit", takže to vím, ale stejně převářím.
17. 7. 2012 12:18
Výborné.moc nám to chutnalo.Jen jsem to trochu změnila,spíš nedala.Numusíme houby,takže bez hub a octa,ale stejně to byla dobrota.Dávám 15 .Pokusím se dát fotečku
4. 12. 2010 21:58
dávám +, vyzkoušela jsem a mňam mňam....
30. 10. 2010 12:49
Petti.k, já vždycky smetanu krátkou dobu provařím. Tím jsem ještě nikdy nic nepokazila. Tak ať se ti omáčka povede a potom koukej přidat fotky...
30. 10. 2010 12:45
jsem zacatecnik ve vareni a tento recept vypada jednoduse..a jak to je tedy s tou smetanou?dekuji za odpoved.at mam jasno a muzu se do toho pustit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi
Přidáno před 1 hodinou

Holandský řízek pečený s bramborami
Přidáno před 4 hodinami

Hraběnčiny brambory
Přidáno před 8 hodinami

Zelný salát s jogurtovo-hořčicovou zálivkou
Přidáno 29. 6. 2022 18:06

Domácí vegan ledňáky bez lepku, mléka, vajec a sóji
Přidáno 29. 6. 2022 13:58

Domácí rýžová smetana
Přidáno 29. 6. 2022 13:37
Právě bylo uvařeno:

Rychlá marináda na kuře
uvařil/a mazlak
před 3 hodinami

Jednoduchá mramorová bábovka
uvařil/a Aelin
před 5 hodinami


Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
uvařil/a siana
před 5 hodinami

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
uvařil/a Wanilor
před 6 hodinami

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
uvařil/a 41744
před 9 hodinami

Moravský vrabec podle Receptur teplých pokrmů (tzv. normy)
uvařil/a MarieKris
před 9 hodinami

Snadný štrúdl
uvařil/a Lenka Cech
před 10 hodinami

Falešný španělský ptáček
uvařil/a Alenapalanova
před 10 hodinami

Krůtí miniřízečky v kari těstíčku
uvařil/a Hanes
29. 6. 2022 21:39
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na houbách se smetanou hovězí na houbách hovězí maso na houbách hovězí na houbách a smetaně hovězí na smetaně hovězí na houbách na smetane hovězi na maso na houbách maso na houbach maso na smetane hovězí na houbách recept hovězí na houbách a na smetaně hovězí maso recepty hovězí na smetaně a houbách hovězí s houbami hovězí na hříbkách se smetanou maso na houbach a smetane hovězí na houbách smetana hovezí na na houbách houbová omáčka s hovězím masem recepty z hověziho masa
Suroviny: hovězí zadní, cibule, houby čerstvé, olej, kmín celý, sůl, koření nové koření, pepř černý, bobkový list, masox, mouka hladká, ocet, smetana na vaření
Hovězí maso na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRDk
28 názorů