Nutriční hodnoty (Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 038 kJ / 1 682 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,65 g |
| Tuky | 13,27 g |
| – nasycené | 2,83 g |
| – nenasycené | 6,81 g |
| –– mononenasycené | 3,46 g |
| –– polynenasycené | 3,34 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 23,68 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 117 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 323,54 g |
| – cukry | 38,42 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 20 g 20 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 ml 150 ml vlažného mléka (nebo dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 500 500 g jahod (+ pár jahod na omáčku) | Jahody čerstvé | |
| cukr (dle chuti) | Cukr bílý | |
| tvaroh na strouhání | Tvaroh tvrdý | |
| máslo | Máslo kravské |