Nutriční hodnoty (Dušená játra na cibulce v odlehčené variantě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 986 kJ / 475 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
| Tuky | 8,89 g |
| – nasycené | 1,48 g |
| – nenasycené | 3,78 g |
| –– mononenasycené | 2,20 g |
| –– polynenasycené | 1,59 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 7,18 g |
| Cholesterol | 924 mg |
| Sodík | 321 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 33,65 g |
| – cukry | 9,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g jater (vepřová, hovězí, telecí) | Játra vepřová | 300 g |
| cca 0,5 l cca 0,5 l vývaru | Vývar hovězí | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 0.5 g |
| 100 g 100 g pórku na ozdobu | Pórek čerstvý | 100 g |