Nutriční hodnoty (Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 672 kJ / 4 463 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 119,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 43,00 g |
| Tuky | 293,39 g |
| – nasycené | 89,44 g |
| – nenasycené | 152,21 g |
| –– mononenasycené | 124,19 g |
| –– polynenasycené | 28,02 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 45,32 g |
| Cholesterol | 653 mg |
| Sodík | 12,52 g |
| Sůl | 30,01 g |
| Sacharidy | 273,59 g |
| – cukry | 45,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| asi 750 g 750 g domácího uzeného bůčku | Vepřový bok uzený | 750 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| trošku trošku sádla | Sádlo vepřové | |
| 600 g 600 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 600 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| cukr podle chuti | Cukr bílý | |
| sůl a kmín | Kmín | |
| kousek kousek sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| 500 g 500 g den předem uvařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 100 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 70 g 70 g špeku | Špek | 70 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| lžička lžička sádla | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| lžička lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká |