Nutriční hodnoty (Podmáslové vdolečky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 401 kJ / 2 486 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,30 g |
| Tuky | 51,68 g |
| – nasycené | 7,52 g |
| – nenasycené | 39,93 g |
| –– mononenasycené | 25,33 g |
| –– polynenasycené | 14,60 g |
| ––– omega 3 | 3,09 g |
| Vláknina | 15,96 g |
| Cholesterol | 271 mg |
| Sodík | 638 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 405,13 g |
| – cukry | 58,19 g |
| ––– laktóza | 8,10 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g podmáslí | Podmáslí | 150 g |
| 80 g 80 g vody | Voda | 80 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 30 g 30 g cukru | Cukr bílý | 30 g |
| 12 g 12 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 12 g |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| olej | Olej řepkový | |
| zakysaná smetana (nebo oslazený měkký tvaroh) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| drobné čerstvé ovoce | Jahody čerstvé |