Nutriční hodnoty (Brokolice s těstovinami a nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 916 kJ / 1 414 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 123,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 76,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,25 g |
| Tuky | 56,84 g |
| – nasycené | 24,83 g |
| – nenasycené | 23,81 g |
| –– mononenasycené | 18,22 g |
| –– polynenasycené | 5,59 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 48,32 g |
| Cholesterol | 897 mg |
| Sodík | 2,44 g |
| Sůl | 5,79 g |
| Sacharidy | 80,77 g |
| – cukry | 55,91 g |
| ––– laktóza | 34,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 brokolice | Brokolice čerstvá | 1000 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1/4 1/4 bal. těstovin - fleky | Těstoviny pšeničné | |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| 100 100 balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | |
| 150 g 150 g sýru - nivy | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 1 kostka 1 kostka zeleninového bujonu Maggi | Bujón zeleninový | 10 g |
| olej na smažení cibulky a vymazání | Cibulka jarní čerstvá |