Výborná rajská omáčka

veronicaskitchencz Kuchařka: veronicaskitch…

Doba přípravy: 60 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

400 g vepřové kýty
1 rajský protlak
1 cibule
500g pasírovaných rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
cukr
bobkový list
3 kuličky nového koření
smetana (nemusí být)
lžíce hladké mouky
máslo
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme máslo a maso opečeme z obou stran. Maso vyndáme, do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme osmažit.

  2. Přidáme rajský protlak, vložíme zpátky maso, osolíme, opepříme a zasypeme lžící hladké mouky, chvilku restujeme, zalijeme vodou (nebo vývarem pokud máme).

  3. Přidáme pasírovaná rajčata, 2 bobkové listy, nové koření a necháme vařit 45 minut.

  4. Maso, bobkový list a nové koření vyndáme a omáčku rozmixujeme. Dle chuti osolíme, opepříme a můžeme zjemnit smetanou. Pokud chceme rajskou sladší, můžeme přidat cukr, kyselosti dosáhnete šťávou z citronu.

  5. Rajskou podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 592 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Výborná rajská omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: výborná rajská omacka rajská omáčka s vepřovým masem rajská omáčka z vepřového masa vyborna rajská omáčka z protlaku rajská omáčka z pasírovaných rajčat výborná rajská recept na výbornou rajskou omáčku rajska omacka recept na výbornou rajskou výborná rajská omáčka z rajčat rajská omáčka výborná rajská omáčka s vepřovým rajská omáčka z kýty rajská omáčka z vepřového rajská omáčka recept rajská omáčka s vepřovou panenkou rajská s vepřovým masem rajská z vepřového masa vyborna rajska omacka recept veprove maso na rajskou