Nutriční hodnoty (Spaghetti carbonara)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 868 kJ / 2 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 75,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,20 g |
| Tuky | 78,49 g |
| – nasycené | 33,60 g |
| – nenasycené | 28,99 g |
| –– mononenasycené | 20,17 g |
| –– polynenasycené | 8,82 g |
| ––– omega 3 | 0,64 g |
| Vláknina | 8,99 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 2,84 g |
| Sůl | 5,76 g |
| Sacharidy | 236,24 g |
| – cukry | 8,45 g |
| ––– laktóza | 2,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 100 g 100 g pancetty (nebo prosciutta) | Pancetta | 100 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 50 g 50 g strouhaného parmezánu | Parmezán | 50 g |
| 25 g 25 g smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 25 ml |
| 60 g 60 g vody z těstovin | Těstoviny pšeničné | 60 g |