Nutriční hodnoty (Koprovo - dýňová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 220 kJ / 531 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 15,22 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,27 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,95 g | 
| Tuky | 25,93 g | 
| – nasycené | 16,52 g | 
| – nenasycené | 7,85 g | 
| –– mononenasycené | 6,40 g | 
| –– polynenasycené | 1,45 g | 
| ––– omega 3 | 0,34 g | 
| Vláknina | 15,70 g | 
| Cholesterol | 72 mg | 
| Sodík | 97 mg | 
| Sůl | 0,20 g | 
| Sacharidy | 52,13 g | 
| – cukry | 17,60 g | 
| ––– laktóza | 7,60 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 400-500 g 400-500 g očištěné dýně | Dýně čerstvá | 450 g | 
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g | 
| větší cibule | Cibule čerstvá | |
| cca 400 ml 400 ml vývaru + mléko | Vývar hovězí | 400 ml | 
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml | 
| 100 g 100 g smetany 31% | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml | 
| lžíce lžíce másla | Máslo kravské | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| svazek svazek kopru | Kopr nať čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr a ocet dle chuti | Cukr bílý |