Nutriční hodnoty (Risotto s liškami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 6 266 kJ / 1 498 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,28 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,20 g |
| Tuky | 71,13 g |
| – nasycené | 42,54 g |
| – nenasycené | 20,55 g |
| –– mononenasycené | 17,13 g |
| –– polynenasycené | 3,42 g |
| ––– omega 3 | 0,59 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 138 mg |
| Sodík | 744 mg |
| Sůl | 1,86 g |
| Sacharidy | 168,39 g |
| – cukry | 3,12 g |
| ––– laktóza | 2,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g kulatozrnné rýže (např. arborio) | Rýže bílá kulatozrnná | 200 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 200 g 200 g čerstvých lišek | Liška obecná čerstvá | 200 g |
| 4 lžíce 4 lžíce másla | Máslo kravské | 40 g |
| 800 ml 800 ml silného drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 800 ml |
| 60 g 60 g sýra Gran Moravia | Parmezán | 60 g |
| 2 snítky 2 snítky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý bílý pepř | Pepř bílý mletý | |
| cibulová nať nebo hladkolistá petržel | Cibulka jarní nať čerstvá |