Nutriční hodnoty (Václavkový / houbový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 858 kJ / 683 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,16 g |
| Tuky | 53,49 g |
| – nasycené | 8,09 g |
| – nenasycené | 45,33 g |
| –– mononenasycené | 39,09 g |
| –– polynenasycené | 6,25 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 21,92 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 49 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 24,31 g |
| – cukry | 6,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kloboučků václavek (nebo jiných lesních hub) | Václavka čerstvá | 500 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| hrst listů listů libovolného salátu | Salát hlávkový čerstvý | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 5 lžic 5 lžic olivového oleje | Olej olivový | 55 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce vinného octa (nebo balzamikového) | Ocet vinný bílý | 20 ml |
| sůl | Sůl mořská |