Nutriční hodnoty (Maminčina jablečná buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 960 kJ / 4 293 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,60 g |
| Tuky | 161,30 g |
| – nasycené | 17,68 g |
| – nenasycené | 128,14 g |
| –– mononenasycené | 90,76 g |
| –– polynenasycené | 37,38 g |
| ––– omega 3 | 10,52 g |
| Vláknina | 25,22 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 2,20 g |
| Sůl | 1,80 g |
| Sacharidy | 634,34 g |
| – cukry | 436,12 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku cukru | Cukr bílý | 375 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1 hrnek 1 hrnek polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 hrnke hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 6 g |