Nutriční hodnoty (Kulajda z lesních hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 107 kJ / 1 460 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,16 g |
| Tuky | 115,34 g |
| – nasycené | 63,54 g |
| – nenasycené | 41,59 g |
| –– mononenasycené | 35,33 g |
| –– polynenasycené | 6,26 g |
| ––– omega 3 | 0,83 g |
| Vláknina | 6,79 g |
| Cholesterol | 1,31 g |
| Sodík | 490 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 57,08 g |
| – cukry | 8,74 g |
| ––– laktóza | 6,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 7 7 středně velkých lesních hub | Hřib čerstvý | |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 hrst 1 hrst kopru | Kopr nať čerstvý | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| ocet | Ocet lihový |