Nutriční hodnoty (Kulajda z lesních hub)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 107 kJ / 1 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,89 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 39,73 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,16 g |
Tuky | 115,34 g |
– nasycené | 63,54 g |
– nenasycené | 41,59 g |
–– mononenasycené | 35,33 g |
–– polynenasycené | 6,26 g |
––– omega 3 | 0,83 g |
Vláknina | 6,79 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 490 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 57,08 g |
– cukry | 8,74 g |
––– laktóza | 6,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
7 7 středně velkých lesních hub | Hřib čerstvý | |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
5 5 brambor | Brambor zimní | 250 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
1 hrst 1 hrst kopru | Kopr nať čerstvý | |
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
ocet | Ocet lihový |