Nutriční hodnoty (Vepřové karé se švestkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 769 kJ / 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,05 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,63 g |
| Tuky | 22,58 g |
| – nasycené | 11,89 g |
| – nenasycené | 10,20 g |
| –– mononenasycené | 8,00 g |
| –– polynenasycené | 2,20 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 8,25 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 46,28 g |
| – cukry | 30,58 g |
| ––– laktóza | 2,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřového karé | Vepřová kotleta bez kosti | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kousek kousek špeku | Špek | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 hrst 1 hrst kořenové zeleniny | Mrkev čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 150-200 150-200 ml vývaru | Vývar masový | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce povidel | Povidla | 57.5 g |
| citronová šťáva (podle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 62.5 ml |