Nutriční hodnoty (Švestkový koláč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 058 kJ / 4 077 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 49,77 g |
| Tuky | 194,16 g |
| – nasycené | 88,32 g |
| – nenasycené | 90,64 g |
| –– mononenasycené | 49,04 g |
| –– polynenasycené | 41,60 g |
| ––– omega 3 | 6,57 g |
| Vláknina | 25,88 g |
| Cholesterol | 901 mg |
| Sodík | 227 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 501,32 g |
| – cukry | 258,65 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 400 g 400 g vypeckovaných a na 1/4 nařezaných švestek | Švestky čerstvé | 400 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 g 100 g krystalového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| z 1/2 z 1/2 citronu strouhaná kůra | Citrón čerstvý | 45 g |
| 1 lžíce 1 lžíce škrobové moučky | Bramborový škrob | 15 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 1.25 g |
| 75 g 75 g pražených mletých ořechů (lískové, vlašské) | Vlašské ořechy mleté | 75 g |