Nutriční hodnoty (Těsto na lité moučníky nejen pro diabetiky (nyní švestky+jablka))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 963 kJ / 2 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,46 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 19,31 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 59,15 g |
Tuky | 22,14 g |
– nasycené | 7,16 g |
– nenasycené | 10,89 g |
–– mononenasycené | 5,12 g |
–– polynenasycené | 5,77 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 32,80 g |
Cholesterol | 278 mg |
Sodík | 371 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 450,61 g |
– cukry | 90,81 g |
––– laktóza | 15,31 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 hrnek 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g |
1 hrnek 1 hrnek hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
50 g 50 g sladidla Clara na pečení | E951 - Aspartam | |
1,25 hrnku 1,25 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 312.5 ml |
1,25 hrnku 1,25 hrnku dobrého oleje(slunečnicový i řepkový) | ||
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
asi 300 g 300 g vypeckovaných a přepůlených švestek | Švestky čerstvé | 300 g |
2 2 nastrouhaná na hrubé nudličky žlutá jablka | Jablko čerstvé | 300 g |