Nutriční hodnoty (Omeleta s knedlíkem podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 49,44 g |
| – nasycené | 15,75 g |
| – nenasycené | 24,28 g |
| –– mononenasycené | 19,51 g |
| –– polynenasycené | 4,77 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 1,35 g |
| Cholesterol | 809 mg |
| Sodík | 645 mg |
| Sůl | 1,43 g |
| Sacharidy | 2,85 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 plátky 2 plátky houskového knedlíku | Knedlík pšeničný houskový | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 30-50 g 30-50 g uzeného bůčku (nebo slaniny, nemusí být) | Vepřový bok uzený | 40 g |
| 1 lžíce 1 lžíce smažené cibulky | Cibulka jarní čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá |