Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Porce: dle velikosti sklenic

Nutriční hodnoty

Energie6 426 kJ / 1 536 kcal
Bílkoviny60,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120,20 g
Sůl300,00 g
Sacharidy300,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Není třeba mít v lednici, tam vždy jen načatá sklenička, ostatní běžně v komoře. Vynikající pomocník do polévek, omáček, nakládání masa atd. Jen pozor při používání na již přítomnou sůl, ať nepřesolíte :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Petrakopo

28. 8. 2021 08:07

Já dělám stejně, ale když napechuji skleničky, zaliji oliv olejem... Vytvoří napovrchu pár milimetrů oleje a tím vám vytvoří bezpečnější způsob uchovani před plísní... Skladuji v suchu, temnu a chladu (sklep) otevřenou sklenícku pak v lednici. Skvělý dárek pro přátelé... <3

Simona Skolakova

1. 9. 2018 18:57

Toto je úplně jiná,přesně tak jsme to dělali.A když to vidím,tak si asi taky udělám do zásoby,někdy ten česnek v zimě je k ničemu,není ostrý;-)

Navir

27. 9. 2015 21:51

Tak já dávám na 1 kg česneku 8 dkg soli a dávám do sklenic do mrazáku. Vydrží dlooouho (u nás moc ne, my ho sežereme během roku):-D Ale dá se použít i na topinky.

hosta

27. 9. 2015 20:21

ella1: Ta sůl má konzervační účinky, taky se snažím dávat o trošku méně (tak 25 dkg), na topinky to pravda nejde a v jídle se s tím musí počítat a dosolovat opatrně.

ella1

27. 9. 2015 15:31

prosím mám dotaz...30dkg soli na jedno kilo česneku....já dala patnáct a přijde mi to slané šíleně moc,třicet si ani nedovedu představit...není to překlep?

jája

20. 7. 2013 11:40

http://www.toprecepty.cz/recept/11997-cesnekova-pa...udělám, česnek pomalu vyšeptává a nový se již suší, tak by se vyhodil, ta:-Kkhle doufám, že dojde na spotřebu

Jana

18. 2. 2013 14:40

hosta: Děkuji za odpověď...nevíte zda to něčemu vadí nebo to mohu normálně používat?

hosta

16. 2. 2013 12:20

Jana: nevadí, to je druhem česneku, taky se mi to občas stává, modrý česnek to dělává

Jana

16. 2. 2013 11:52

Zkusila jsem tento recept...je to opravdu výborný pomocník. Jen mám takový dotaz...ten česnek mi v té skleničce zezelenal (není ale zkažený-plesnivý)...také se vám to stává? Jak mám tomu zabránit? Děkuji :-)

Vladimíra

14. 7. 2012 13:50

Lucasinka: Bubu dělat dnes, tak doufám, že:-) budu taky spokojna.

isindy

8. 6. 2011 17:43

Zdeničko, děkuji:-K...už mi taky dochází, budu muset loupit u mamky ;-):-)

Zdenka1

8. 6. 2011 15:09

Potřebovala jsem zpracovat poslední zbytky česneku. Pasta je vynikající:yes: a tobě poslám bod č.10

isindy

4. 5. 2010 11:57

díky za přivítání i bodíky :-K

Simona Skolakova

4. 5. 2010 11:36

Isahu vítám tě na topkách,snad se ti tu bude líbit,vítej.;-):-K

Dana61

4. 5. 2010 10:22

je to báječný recept na "záchranu česneku".V době než mi česnek vyšeptá oloupu umelu - prostě dělám stejně

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: česneková pasta se solí recept jak zpracovat česnek česneková pasta nakladani cesneku do soli nakládání česneku rajčatovo česneková pasta česnek v soli zezelenal rajčatová pasta s česnekem česneková pasta recept česnek zezelenal cesnekova pasta zezelenala česneková pasta s rajčaty česnekova pasta se solí cesnakova pasta vyroba rajčata se solí a česnekem pasta příprava česnekové pasty rajčatová pasta česneková pasta recepty recept na česnekovou pastu jak zpracovat česnekové kvety

Suroviny: česnek, sůl

TopRecepty.cz

Česneková pasta nesterilovaná II.

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EqzK