Česneková pasta nesterilovaná II.

isindy Kuchařka: isindy

dle velikosti sklenic Zavařeniny 17 názorů

Suroviny

1 kg oloupaného česneku
30 dkg soli
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Česnek semlít na masovém strojku, smíchat se solí, plnit do skleniček se šroubovacími víčky, pevně uzavřít. Nesterilovat.

Poznámka

Není třeba mít v lednici, tam vždy jen načatá sklenička, ostatní běžně v komoře. Vynikající pomocník do polévek, omáček, nakládání masa atd. Jen pozor při používání na již přítomnou sůl, ať nepřesolíte :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 143 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Česneková pasta nesterilovaná II.

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Toto je úplně jiná,přesně tak jsme to dělali.A když to vidím,tak si asi taky udělám do zásoby,někdy ten česnek v zimě je k ničemu,není ostrý;-)

    Odpovědět

  • Navir Navir

    Tak já dávám na 1 kg česneku 8 dkg soli a dávám do sklenic do mrazáku. Vydrží dlooouho (u nás moc ne, my ho sežereme během roku):-D Ale dá se použít i na topinky.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    ella1: Ta sůl má konzervační účinky, taky se snažím dávat o trošku méně (tak 25 dkg), na topinky to pravda nejde a v jídle se s tím musí počítat a dosolovat opatrně.

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    prosím mám dotaz...30dkg soli na jedno kilo česneku....já dala patnáct a přijde mi to slané šíleně moc,třicet si ani nedovedu představit...není to překlep?

    Odpovědět

  • jája jája(neregistrovaná)

    http://www.toprecepty.cz/recept/11997-cesnekova-pa...udělám, česnek pomalu vyšeptává a nový se již suší, tak by se vyhodil, ta:-Kkhle doufám, že dojde na spotřebu

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    hosta: Děkuji za odpověď...nevíte zda to něčemu vadí nebo to mohu normálně používat?

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jana: nevadí, to je druhem česneku, taky se mi to občas stává, modrý česnek to dělává

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Zkusila jsem tento recept...je to opravdu výborný pomocník. Jen mám takový dotaz...ten česnek mi v té skleničce zezelenal (není ale zkažený-plesnivý)...také se vám to stává? Jak mám tomu zabránit? Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Vladimíra Vladimíra(neregistrovaná)

    Lucasinka: Bubu dělat dnes, tak doufám, že:-) budu taky spokojna.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Zdeničko, děkuji:-K...už mi taky dochází, budu muset loupit u mamky ;-):-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Potřebovala jsem zpracovat poslední zbytky česneku. Pasta je vynikající:yes: a tobě poslám bod č.10

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    díky za přivítání i bodíky :-K

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Isahu vítám tě na topkách,snad se ti tu bude líbit,vítej.;-):-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    je to báječný recept na "záchranu česneku".V době než mi česnek vyšeptá oloupu umelu - prostě dělám stejně

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    zaslouzeny bodik :-K:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: česneková pasta se solí recept jak zpracovat česnek česneková pasta nakladani cesneku do soli nakládání česneku rajčatovo česneková pasta česnek v soli zezelenal rajčatová pasta s česnekem česneková pasta recept česnek zezelenal cesnekova pasta zezelenala česneková pasta s rajčaty česnekova pasta se solí cesnakova pasta vyroba rajčata se solí a česnekem pasta příprava česnekové pasty rajčatová pasta česneková pasta recepty recept na česnekovou pastu jak zpracovat česnekové kvety

Zapomněl/a jsem heslo