Nutriční hodnoty (Bramborové placky s mákem a švestkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 826 kJ / 1 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,61 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,25 g |
Tuky | 31,97 g |
– nasycené | 5,49 g |
– nenasycené | 18,70 g |
–– mononenasycené | 8,10 g |
–– polynenasycené | 10,60 g |
––– omega 3 | 0,37 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 272,70 g |
– cukry | 64,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g uvařených brambor | Brambor zimní | 400 g |
sůl | Sůl mořská | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 lžíce 2 lžíce mletého máku | Mák modrý mletý | 30 g |
1 1 malý švestkový kompot | Švestky zavařené | |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 6 g |
200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
šťáva z kompotu | Šťáva z kompotu | |
1 lžička 1 lžička solamylu | Bramborový škrob | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce švestkové marmelády | Marmeláda švestková | |
olej na smažení | Olej řepkový |