Nutriční hodnoty (Bryndzová polévka s květákem a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 4 822 kJ / 1 153 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,28 g |
| Tuky | 68,27 g |
| – nasycené | 36,61 g |
| – nenasycené | 30,64 g |
| –– mononenasycené | 24,39 g |
| –– polynenasycené | 6,25 g |
| ––– omega 3 | 1,67 g |
| Vláknina | 12,92 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 1,16 g |
| Sůl | 2,92 g |
| Sacharidy | 91,74 g |
| – cukry | 7,32 g |
| ––– laktóza | 2,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 menší květák | Květák čerstvý | |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 1 smetana ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | |
| 125 g 125 g bryndzy | Brynza | 125 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžička 1 lžička drceného kmínu | Kmín mletý | 5 g |
| 1 1 čajová lžička koření garam masala | Garam masala | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |