Nutriční hodnoty (Makovo-jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 522 kJ / 3 949 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,23 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 83,00 g |
| Tuky | 190,99 g |
| – nasycené | 23,09 g |
| – nenasycené | 134,41 g |
| –– mononenasycené | 35,40 g |
| –– polynenasycené | 99,01 g |
| ––– omega 3 | 1,28 g |
| Vláknina | 82,50 g |
| Cholesterol | 538 mg |
| Sodík | 455 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 406,02 g |
| – cukry | 239,02 g |
| ––– laktóza | 8,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého máku | Mák modrý mletý | 400 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 150 g 150 g moučkového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 lžička 1 lžička skořicového cukru | Cukr skořicový | 5 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| cca 200 ml cca 200 ml jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 200 ml |