Nutriční hodnoty (Jehněčí na kořenové zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 11 179 kJ / 2 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 218,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 210,13 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,76 g |
| Tuky | 162,72 g |
| – nasycené | 75,60 g |
| – nenasycené | 76,58 g |
| –– mononenasycené | 64,47 g |
| –– polynenasycené | 12,11 g |
| ––– omega 3 | 1,38 g |
| Vláknina | 24,65 g |
| Cholesterol | 864 mg |
| Sodík | 2,88 g |
| Sůl | 6,99 g |
| Sacharidy | 41,49 g |
| – cukry | 19,16 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg jehněčího masa (plec, kýta) | Jehněčí kýta | 1000 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 2 velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 2 lžíce 2 lžíce protlaku (nebo ajvaru) | Protlak rajčatový | 30 g |
| 500 ml 500 ml vývaru | Vývar masový | 500 ml |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 1 snítka 1 snítka čerstvého rozmarýnu | Rozmarýn čerstvý | |
| 1 snítka 1 snítka čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| sůl (podle potřeby) | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý |