Nutriční hodnoty (Krémová polévka z kořenové zeleniny se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 944 kJ / 1 182 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,99 g |
| Tuky | 92,71 g |
| – nasycené | 60,56 g |
| – nenasycené | 29,14 g |
| –– mononenasycené | 23,65 g |
| –– polynenasycené | 5,49 g |
| ––– omega 3 | 1,12 g |
| Vláknina | 33,19 g |
| Cholesterol | 276 mg |
| Sodík | 639 mg |
| Sůl | 1,43 g |
| Sacharidy | 47,85 g |
| – cukry | 21,72 g |
| ––– laktóza | 7,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 malá bulva celeru | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 1 l 1 l zeleninové ho vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |