

Likérové špičky
Suroviny
- 1/2 kg změklého 100% tuku
- 30 dkg mletého cukr
- 10 dkg kakaa
- 1 dcl rumu
- vaječný koňak
- piškoty
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Hmota na špičky:
1/2 kg změklého 100% tuku + 30 dkg moučkvého cukru řádně vyšlehat a pak přidat 10 dkg kakaa + 1 dcl rumu a opět šlehat.Pak hmotu natahujeme speciální špičkou (lze koupit v cukrářských potřebách), já mám malou špičku, tak je dělám na piškoty, ty potřu čokoládou a pak dělám špičky, plním vaječným koňakem , uzavřu krémem, dám ztuhnout.
Pak namáčím v čokoládové polevě.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Likérové špičky
-
casino: vím jak se dělají v cukrárnách špičky,pracovala jsem v cukrárně a opravdu ty naše nám chutnají líp a taky těm co jsem je dělala to říkali,já vždy něco hodnotím až když to vyzkouším,jinak se chuť nedá porovnat
-
Maja Motti:
Vím, že na nechuti náplně to nic nezměníale pokud by autorka uvedla v záhlaví rcp počet vyrobených kusů (60ks), tak vám to až tak blbé nepřišlo
Ono se to tak fakt (až na drobnosti) v cukrařině dělá. A že na špičky musí mít člověk žaludek, to je taky fakt
LIDKA:
Že "chutnají líp jak ty z cukrárny"?
No bodejť by neééé, když do těch kupovaných se (povětšinou) krém dělá z van. pudinku, cukru a rumové tresti -
Maja Motti: víte,mám nejradši komentáře tohoto typu,když něco nezkusím a už kritizuji,tento recept nemá chybu a všem co je zkusili chutnají líp jak ty z cukrárny,ba dokonce jsou lepší
-
casino: 1/2 kg tuku?? Asi to umožní lepší formování špiček, ale jíst bych to nechtěla.
-
Maja Motti:
Ba ne. Na 30 dkg mletého cukru a 10 dkg kakaa to není ani strašně, ani moc -
1/2 kg tuku??? To je strašně moc.
-
asi 60 kusů,ale jsou to malé špičky,mám tu menší špičku na tvoření.
-
můžu se zeptat, kolik cca špiček je z jedné dávky? Díky moc
-
Marie: Maruško, moc se omlouvám, vaši prosbu jsem přehlédla. Ale recept jsem přidala, zatím bez fotky.... http://www.toprecepty.cz/recept/37430-likerove-spi...
-
Velmi dobrý recept, rychlá příprava oproti jiným a dobře se dělá.Použila jsem tuk palmarin a je to skvělé!
-
může být i omega
-
ahoj chci se zeptat? 100% tuk to jako omega?
-
Špičky vypadají nádherně, ale zajímal by mě recept od Cathleen s tím máslem. Prosím Cathleen, jestli by sem nemohla recept napsat. Děkuji.
-
špičky moc pěkný
, jen to cukrářské zdobítko není třeba já osobně dělam ze sojové mouky a jsou přesně jak z pekárny, místo bufleru taky používam dětské piškoty ale spičku mam ouzkou a spirálovým pohybem vytvořim na piškot trubičku krému
, můj recept je ovšem strašně složitý a výroba trvá dva dny.
dávam bodík za jednoduchý a věřim že chutný recept, osobně ho zkusim
-
Milujem čokoládové špice s vaječným koňakom, hneď by som sa na ne vrhla. Len škoda, že okrem lásky k nim mi matka príroda nenadelila aj takéto šikovné ruky.
Klobúk dolu a, samozrejme, aj bod.