Nutriční hodnoty (Jogurtová peřinka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 184 kJ / 2 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,45 g |
| Tuky | 88,25 g |
| – nasycené | 49,21 g |
| – nenasycené | 33,03 g |
| –– mononenasycené | 26,95 g |
| –– polynenasycené | 6,08 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 6,90 g |
| Cholesterol | 670 mg |
| Sodík | 388 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 344,20 g |
| – cukry | 183,47 g |
| ––– laktóza | 19,31 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 70 g 70 g cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 80 g 80 g másla (rozpuštěného) | Máslo kravské | 80 g |
| citronová kůra z jednoho citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva (vrchovatá) | Kypřící prášek | 4 g |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 400 g 400 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 400 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky (vrchovaté) | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hladká mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hladká |