Španělské ptáčky z mletého masa

Patricie Kuchařka:

Doba přípravy: 90 min. PT1H30M 4 porce Mleté maso 139 názorů

5120

Suroviny

0,5 kg mletého masa
slanina
2 vařená vajíčka
2 kys. okurky
2 párky
2 cibule
plnotučná hořčice
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 120 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolit, opepřit a přidat trochu vody. Z masa udělám cca 4 placky a potom pokračuji jako u normálních ptáčků z plátků masa. Potřít hořčicí, posypat nakrájenou cibulkou.

  2. Položit špalíček špeku, nebo slaniny, kousek párku, čtvrtku vajíčka, kyselou okurku. Placku stočit a hodně umačkat.

  3. Na troše oleje zpěnit cibuli, vložit ptáčky. Obrátíme, aby se maso "zatáhlo". Podlijeme vodou a dusíme. Zahustit trochou vody, ve které rozmícháme lžíci hladké mouky a lžíci plnotučné hořčice.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 855 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Španělské ptáčky z mletého masa

  • martiline martiline

    Pochutnali jsme si. Ale raději jsem je mírně osmahlé pekla pak v troubě, protože měli tendenci se rozpadat už na té pánvi. Příloha rýže. :-) Díky za recept. :-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie(autorka receptu)

    Elen:Jsem ráda že chutn:-)aly a povedly se .

    Odpovědět

  • Elen Elen(neregistrovaný)

    :-pTakéjsem je dělala jsou vynikající,jěště přidávám lžíci solamylu a drží nadherně, díky za recept

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Dobrý nápad. Jen to chtělo pro nezkušené kuchařky upozornit, že do mletého masa je třeba přidat trochu mouky a vody. Velmi důkladně propracovat fáž, až vznikne lepivá konzistentní hmota. Asi jako na sekanou. Závěrem obalit v mouce je samozřejmost. Pak se nerozpadají. Když se přidá sladká paprika, mají i hezkou barvu.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: Stáhnout nití podle mne nejde ;-) Šlo by každý váleček zabalit do kousku tzv. vepřové košilky, bylo by to hezké i účelné :yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala:píše, že do masa pridala vajíčko....tak asi do mletého. Po opečení sa mi to stiahnutie niťou zdá ťažký úkon. Nepokúsila by som sa, ale ja ani nie som nejako zvlášť odvážna.:-))

    Odpovědět

  • zizala zizala

    magdalenka: :-)) Hm, asi čarodějka nebo popleta, která chtěla dát komentář k jinému receptu.
    Hančina nádherná fotka mi dělá chutě :-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    bea:mleté mäso si stiahla niťou?dalo sa to?

    Odpovědět

  • bea bea(neregistrovaná)

    Do masa jsem přidala 1 vajíčko, opečené ptáčky jsem pro jistotu před dušením stáhla nití, držely po hromadě, velmi dobré...:-))

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Když jsem tenhle recept zkoušela poprvé, tak se mi ptáčky bohužel taky úplně rozpadly. Podruhé jsem to už nechtěla riskovat, takže jsem každý kousek zabalila do anglické slaniny a upekla v troubě jako sekanou. Místo omáčky byla šťáva a místo knedlíku nebo rýže bramborová kaše. Ale chutné to bylo moc a manžel si to moc pochvaloval. Takže já to budu praktikovat v této podobě :-)

    Odpovědět

  • LLenule LLenule

    Vyzkoušeno,chuťově dobré, ale ptáčci se mi totálně rozpadly..na talíři to vypadalo hrozně a tak jsem se snažila :-( a to jsem na radu dala studenou vodu i solamyl a stejně to nepomohlo,čím to je? Maso jsem měla namleté od řezníka. Příště asi udělám jen válečky neplněné a vejce,slaninu,párek,okurek dám raději do omáčky a nic se tak nerozpadne. prostě jako znojemská.

    Odpovědět

  • babiminka babiminka

    Tohle považuji za velmi dobrý nápad-určitě vyzkouším, protože ptáčky máme rádi všichni. Mohla bych se zavděčit dětem, ty mleté milují a nemusí moc kousat! :-))

    Odpovědět

  • Jarma Jarma(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes ptáčky dělala z mletého plecka,na půl kila jsem přidala dvě lžíce Solamylu,závitky jsem obalila v hladké mouce.Po prudkém opečení se krásně zatáhly a vydržely tak celé dušení.Jsem s receptem moc spokojená,určitě zopakuji.:-)

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    mariejustin:presne tak...ak do masa dam este aj vodu ..cele sa rozpradne...dnes mame na obed grc..lebo to cele tak vyzera.kedze sa to cele rozpradlo...ale aspon je chutne..v zivote som sa tak nesklamala v recepte ako v tomto..:no:

    Odpovědět

  • ladastribula ladastribula(neregistrovaná)

    ahoj,taky sem to vyzkoušel a je to opravdu moc dobre.:-p

    Odpovědět

1 2 3 6 8 10

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo