Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky z mletého masa

Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (168×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

3. 6. 2009 20:47

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 910 kJ / 2 130 kcal
Bílkoviny145,11 g
Tuky143,19 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 2,34 g
Sůl5,29 g
Sacharidy60,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

taddy1 taddy1

2. 2. 2023 23:58

Španělské ptáčky z mletého masa jsem zkusila z vlastní fantazie udělat už před skoro padesáti lety, když 1 kg mleté bylo za 18 Kč. Úplně jsem na to zapomněla a náhodou narazila na tento recept. Hned se mi v hlavě oživilo, jak jsem za ten nápad byla od maminky pochválená, když jsem je udělala prvně. Děkuji za připomenutí. Já jsem je dělávala v troubě a jen zřídka se některý "rozjel". Už je mám v plánu na víkend. :-K

Petra 700

28. 3. 2021 13:48

Tak jsem je dnes uvařila,svázala jsem je nití, protože jsem se bála že se rozpadnou a udělala jsem dobře. Jinak mi moc nechutnají, takže příště ptáčky už jedině z hovězího !!!

Mrockova

9. 12. 2019 14:36

Dnes jsme měli k obědu, podle manžela kdybych byla v prostreno, tak mám 10 bodů. Výborný, nebylo složité a nerozpadlo se mi to, akorát jsem do omáčky přihodila zbytek slaniny, takže i omáčka vyborna:yes::yes::yes::yes::yes:

martiline martiline

20. 8. 2016 12:47

Pochutnali jsme si. Ale raději jsem je mírně osmahlé pekla pak v troubě, protože měli tendenci se rozpadat už na té pánvi. Příloha rýže. :-) Díky za recept. :-)

Patricie

13. 1. 2016 16:37

Elen:Jsem ráda že chutn:-)aly a povedly se .

Elen

13. 1. 2016 01:12

:-pTakéjsem je dělala jsou vynikající,jěště přidávám lžíci solamylu a drží nadherně, díky za recept

Karel

6. 1. 2016 03:02

Dobrý nápad. Jen to chtělo pro nezkušené kuchařky upozornit, že do mletého masa je třeba přidat trochu mouky a vody. Velmi důkladně propracovat fáž, až vznikne lepivá konzistentní hmota. Asi jako na sekanou. Závěrem obalit v mouce je samozřejmost. Pak se nerozpadají. Když se přidá sladká paprika, mají i hezkou barvu.

zizala zizala (moderátorka)

31. 12. 2015 16:58

magdalenka: Stáhnout nití podle mne nejde ;-) Šlo by každý váleček zabalit do kousku tzv. vepřové košilky, bylo by to hezké i účelné :yes:

magdalenka magdalenka

31. 12. 2015 15:59

zizala:píše, že do masa pridala vajíčko....tak asi do mletého. Po opečení sa mi to stiahnutie niťou zdá ťažký úkon. Nepokúsila by som sa, ale ja ani nie som nejako zvlášť odvážna.:-))

zizala zizala (moderátorka)

31. 12. 2015 15:52

magdalenka: :-)) Hm, asi čarodějka nebo popleta, která chtěla dát komentář k jinému receptu.
Hančina nádherná fotka mi dělá chutě :-p:yes:

magdalenka magdalenka

31. 12. 2015 15:35

bea:mleté mäso si stiahla niťou?dalo sa to?

bea

31. 12. 2015 15:18

Do masa jsem přidala 1 vajíčko, opečené ptáčky jsem pro jistotu před dušením stáhla nití, držely po hromadě, velmi dobré...:-))

Alzbetina Prk.

25. 9. 2015 09:04

Když jsem tenhle recept zkoušela poprvé, tak se mi ptáčky bohužel taky úplně rozpadly. Podruhé jsem to už nechtěla riskovat, takže jsem každý kousek zabalila do anglické slaniny a upekla v troubě jako sekanou. Místo omáčky byla šťáva a místo knedlíku nebo rýže bramborová kaše. Ale chutné to bylo moc a manžel si to moc pochvaloval. Takže já to budu praktikovat v této podobě :-)

LLenule

26. 5. 2015 13:28

Vyzkoušeno,chuťově dobré, ale ptáčci se mi totálně rozpadly..na talíři to vypadalo hrozně a tak jsem se snažila :-( a to jsem na radu dala studenou vodu i solamyl a stejně to nepomohlo,čím to je? Maso jsem měla namleté od řezníka. Příště asi udělám jen válečky neplněné a vejce,slaninu,párek,okurek dám raději do omáčky a nic se tak nerozpadne. prostě jako znojemská.

babiminka babiminka

23. 5. 2015 15:40

Tohle považuji za velmi dobrý nápad-určitě vyzkouším, protože ptáčky máme rádi všichni. Mohla bych se zavděčit dětem, ty mleté milují a nemusí moc kousat! :-))

1 2 3 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa spanelske ptacky ptáčci z mletého masa co z mletého masa mletá masa ptacek z mleteho masa ptacky recept mleté vepřové maso recepty ptacky spanelsky ptacek recept na spanelske ptacky španělské ptáčky recept co udělat z mletého masa ptáčci z hovězího masa španělský ptáček z hovězího masa španělský ptáček z mletého mlety spanelsky ptacek recept z mleteho masa vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu

Suroviny: maso mleté, voda, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, okurky sterilované, párky, cibule, hořčice, olej, cibule, mouka, hořčice

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z mletého masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY0N