Španělské ptáčky z mletého masa
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,11 g |
Tuky | 143,19 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2023 23:58
Španělské ptáčky z mletého masa jsem zkusila z vlastní fantazie udělat už před skoro padesáti lety, když 1 kg mleté bylo za 18 Kč. Úplně jsem na to zapomněla a náhodou narazila na tento recept. Hned se mi v hlavě oživilo, jak jsem za ten nápad byla od maminky pochválená, když jsem je udělala prvně. Děkuji za připomenutí. Já jsem je dělávala v troubě a jen zřídka se některý "rozjel". Už je mám v plánu na víkend.

28. 3. 2021 13:48
Tak jsem je dnes uvařila,svázala jsem je nití, protože jsem se bála že se rozpadnou a udělala jsem dobře. Jinak mi moc nechutnají, takže příště ptáčky už jedině z hovězího !!!
9. 12. 2019 14:36
Dnes jsme měli k obědu, podle manžela kdybych byla v prostreno, tak mám 10 bodů. Výborný, nebylo složité a nerozpadlo se mi to, akorát jsem do omáčky přihodila zbytek slaniny, takže i omáčka vyborna








20. 8. 2016 12:47
Pochutnali jsme si. Ale raději jsem je mírně osmahlé pekla pak v troubě, protože měli tendenci se rozpadat už na té pánvi. Příloha rýže.
Díky za recept.


13. 1. 2016 16:37
Elen:Jsem ráda že chutn
aly a povedly se .

13. 1. 2016 01:12

6. 1. 2016 03:02
Dobrý nápad. Jen to chtělo pro nezkušené kuchařky upozornit, že do mletého masa je třeba přidat trochu mouky a vody. Velmi důkladně propracovat fáž, až vznikne lepivá konzistentní hmota. Asi jako na sekanou. Závěrem obalit v mouce je samozřejmost. Pak se nerozpadají. Když se přidá sladká paprika, mají i hezkou barvu.
31. 12. 2015 16:58
magdalenka: Stáhnout nití podle mne nejde
Šlo by každý váleček zabalit do kousku tzv. vepřové košilky, bylo by to hezké i účelné


31. 12. 2015 15:59
zizala:píše, že do masa pridala vajíčko....tak asi do mletého. Po opečení sa mi to stiahnutie niťou zdá ťažký úkon. Nepokúsila by som sa, ale ja ani nie som nejako zvlášť odvážna.

31. 12. 2015 15:52
magdalenka:
Hm, asi čarodějka nebo popleta, která chtěla dát komentář k jinému receptu.
Hančina nádherná fotka mi dělá chutě

Hančina nádherná fotka mi dělá chutě


31. 12. 2015 15:35
bea:mleté mäso si stiahla niťou?dalo sa to?
31. 12. 2015 15:18
Do masa jsem přidala 1 vajíčko, opečené ptáčky jsem pro jistotu před dušením stáhla nití, držely po hromadě, velmi dobré...

25. 9. 2015 09:04
Když jsem tenhle recept zkoušela poprvé, tak se mi ptáčky bohužel taky úplně rozpadly. Podruhé jsem to už nechtěla riskovat, takže jsem každý kousek zabalila do anglické slaniny a upekla v troubě jako sekanou. Místo omáčky byla šťáva a místo knedlíku nebo rýže bramborová kaše. Ale chutné to bylo moc a manžel si to moc pochvaloval. Takže já to budu praktikovat v této podobě

26. 5. 2015 13:28
Vyzkoušeno,chuťově dobré, ale ptáčci se mi totálně rozpadly..na talíři to vypadalo hrozně a tak jsem se snažila
a to jsem na radu dala studenou vodu i solamyl a stejně to nepomohlo,čím to je? Maso jsem měla namleté od řezníka. Příště asi udělám jen válečky neplněné a vejce,slaninu,párek,okurek dám raději do omáčky a nic se tak nerozpadne. prostě jako znojemská.

23. 5. 2015 15:40
Tohle považuji za velmi dobrý nápad-určitě vyzkouším, protože ptáčky máme rádi všichni. Mohla bych se zavděčit dětem, ty mleté milují a nemusí moc kousat!

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Husí játra s fenyklem
Přidáno před 4 hodinami

Krůtí prsa a květáková kaše
Přidáno před 5 hodinami

Dušená kapusta se šunkou a nočky
Přidáno před 7 hodinami

Filety z tresky na přepuštěném másle a česneku
Přidáno před 17 hodinami

Kuřecí vykostěné stehno, dýňová omáčka a pečená dýně
Přidáno 24. 9. 2023 19:46

Československé rohlíky
Přidáno 24. 9. 2023 19:37
Právě bylo uvařeno:

Banánový pohár s Lučinou
uvařil/a Moanka
před 3 hodinami

Jednohubky s pomazánkou z drcené tresky
uvařil/a Moanka
před 3 hodinami

Celerový salát
uvařil/a Veronika.Hrozna
před 4 hodinami

Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
uvařil/a Jitule82
před 5 hodinami

Sachr dort z jablek
uvařil/a collins
před 5 hodinami

Hrbaté maso
uvařil/a Hanina65
před 6 hodinami

Polévka z dýně hokkaido
uvařil/a QueenKitty
před 7 hodinami

Krkovice pečená na hlávkovém zelí
uvařil/a lucydity
před 7 hodinami

Cuketová hrnková bábovka
uvařil/a Bethaany
před 8 hodinami

Špekáčky na černém pivu II
uvařil/a Evikluk
před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa spanelske ptacky ptáčci z mletého masa co z mletého masa mletá masa ptacek z mleteho masa ptacky recept mleté vepřové maso recepty ptacky spanelsky ptacek recept na spanelske ptacky španělské ptáčky recept co udělat z mletého masa ptáčci z hovězího masa španělský ptáček z hovězího masa španělský ptáček z mletého mlety spanelsky ptacek recept z mleteho masa vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu
Suroviny: maso mleté, voda, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, okurky sterilované, párky, cibule, hořčice, olej, cibule, mouka, hořčice
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
142 názorů