Nutriční hodnoty (Bulgur s červenou řepou, olivami, balkánským sýrem a ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 031 kJ / 1 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,47 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,47 g |
| Tuky | 33,30 g |
| – nasycené | 14,88 g |
| – nenasycené | 16,37 g |
| –– mononenasycené | 13,38 g |
| –– polynenasycené | 2,99 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 19,50 g |
| Cholesterol | 90 mg |
| Sodík | 2,09 g |
| Sůl | 5,00 g |
| Sacharidy | 181,47 g |
| – cukry | 46,93 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g bulguru | Pšeničný bulgur | 150 g |
| 2 2 červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 100 g 100 g černých oliv | Olivy čerstvé zralé | 100 g |
| hrst hrst vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 100 g 100 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce aceto balsamico | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 54 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladkolistá petržel | Petržel kořenová čerstvá |