Nutriční hodnoty (Rukolový salát s vejci)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 113 kJ / 1 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,11 g |
| Tuky | 97,76 g |
| – nasycené | 17,42 g |
| – nenasycené | 66,04 g |
| –– mononenasycené | 54,15 g |
| –– polynenasycené | 11,88 g |
| ––– omega 3 | 0,81 g |
| Vláknina | 9,57 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 1 000 mg |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 23,75 g |
| – cukry | 4,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g rukoly | Rukola čerstvá | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 400 g 400 g zakysané smetany (nebo bílého jogurtu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| 3 3 nakládané okurky | Okurka polní zavařená | |
| lák z okurek | Nálev z okurek | |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| troška citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mletá paprika na ozdobu | Paprika červená sušená |