Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Recept na buchtu s jahodami (ovocem) podle mojí maminky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie12 775 kJ /
3 053 kcal
Bílkoviny54,58 g
– z toho živočišné bílkoviny17,18 g
– z toho rostlinné bílkoviny37,40 g
Tuky92,21 g
– nasycené25,01 g
– nenasycené62,12 g
–– mononenasycené42,27 g
–– polynenasycené19,85 g
––– omega 31,30 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 838 mg
Sůl2,48 g
Sacharidy495,45 g
– cukry225,65 g
––– laktóza12,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
370 g 370 g polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 370 g
200 g 200 g krupicového cukru Cukr bílý 200 g
8 g 8 g prášku do pečiva Kypřící prášek 8 g
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
250 ml 250 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 250 ml
125 g 125 g Hery Margarín 125 g
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
14 14 větších jahod nebo 28 menších Jahody čerstvé
tuk na vymazání formy Margarín
hrubá mouka na vysypání formy Mouka pšeničná hrubá
10 g 10 g hořké čokolády Čokoláda hořká 40% 10 g
1 1 čajová lžička smetany o obsahu minimálně 30% tuku Smetana kravská sladká 12%
1 1 polévková lžíce nasekaných mandlí Mandle loupané

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.