Nutriční hodnoty (Jemný salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 703 kJ / 646 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,90 g |
Tuky | 45,82 g |
– nasycené | 17,49 g |
– nenasycené | 26,93 g |
–– mononenasycené | 22,72 g |
–– polynenasycené | 4,21 g |
––– omega 3 | 0,36 g |
Vláknina | 11,95 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 40,94 g |
– cukry | 30,60 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
0,5 hlávky 0,5 hlávky ledového salátu | Salát ledový čerstvý | 250 g |
1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
3 3 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
200 g 200 g kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
1 lžička 1 lžička hrubozrnné hořčice | Hořčice hrubozrnná | 5 g |