Nutriční hodnoty (Polévka s fazolemi, cizrnou, zeleninou a houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 326 kJ / 2 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 136,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 136,07 g |
| Tuky | 23,79 g |
| – nasycené | 4,47 g |
| – nenasycené | 18,26 g |
| –– mononenasycené | 6,44 g |
| –– polynenasycené | 11,83 g |
| ––– omega 3 | 2,02 g |
| Vláknina | 274,21 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,14 g |
| Sacharidy | 232,50 g |
| – cukry | 35,73 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 plátek 1 plátek celeru (bulvového) | Celer bulva čerstvá | |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 hrst 1 hrst nakrájených lesních hub (možno i mražené) | Hřib čerstvý | |
| 420 g 420 g konzervovaných červených fazolí (nebo vařených) | Fazole červená ledvina | 420 g |
| 200 g 200 g předem vařené cizrny (nebo konzerva) | Cizrna | 200 g |
| 2 2 rovné lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžička 1 lžička maďarské papriky | Paprika sladká | 5 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 2.5 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| nať libečku (nebo petržele) | Libeček čerstvý |