Nutriční hodnoty (Polévka s fazolemi, cizrnou, zeleninou a houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 326 kJ / 2 229 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 136,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 136,07 g |
Tuky | 23,79 g |
– nasycené | 4,47 g |
– nenasycené | 18,26 g |
–– mononenasycené | 6,44 g |
–– polynenasycené | 11,83 g |
––– omega 3 | 2,02 g |
Vláknina | 274,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 232,50 g |
– cukry | 35,73 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 plátek 1 plátek celeru (bulvového) | Celer bulva čerstvá | |
2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 hrst 1 hrst nakrájených lesních hub (možno i mražené) | Hřib čerstvý | |
420 g 420 g konzervovaných červených fazolí (nebo vařených) | Fazole červená ledvina | 420 g |
200 g 200 g předem vařené cizrny (nebo konzerva) | Cizrna | 200 g |
2 2 rovné lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 lžička 1 lžička maďarské papriky | Paprika sladká | 5 g |
0,5 lžičky 0,5 lžičky uzené papriky | Paprika uzená | 2.5 g |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
sůl | Sůl mořská | |
nať libečku (nebo petržele) | Libeček čerstvý |