Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka s fazolemi, cizrnou, zeleninou a houbami)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 326 kJ /
2 229 kcal
Bílkoviny136,07 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny136,07 g
Tuky23,79 g
– nasycené4,47 g
– nenasycené18,26 g
–– mononenasycené6,44 g
–– polynenasycené11,83 g
––– omega 32,02 g
Vláknina274,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,14 g
Sacharidy232,50 g
– cukry35,73 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší brambora Brambor zimní 50 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 plátek 1 plátek celeru (bulvového) Celer bulva čerstvá
2 řapíky 2 řapíky celeru Celer bulva čerstvá 1000 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 hrst 1 hrst nakrájených lesních hub (možno i mražené) Hřib čerstvý
420 g 420 g konzervovaných červených fazolí (nebo vařených) Fazole červená ledvina 420 g
200 g 200 g předem vařené cizrny (nebo konzerva) Cizrna 200 g
2 2 rovné lžíce sádla Sádlo vepřové
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
1 lžička 1 lžička maďarské papriky Paprika sladká 5 g
0,5 lžičky 0,5 lžičky uzené papriky Paprika uzená 2.5 g
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská
nať libečku (nebo petržele) Libeček čerstvý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.