Nutriční hodnoty (Zelené fazolky s vepřovým masem a bramborovými knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 16 110 kJ / 3 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 209,65 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 166,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,70 g |
| Tuky | 207,79 g |
| – nasycené | 87,55 g |
| – nenasycené | 106,05 g |
| –– mononenasycené | 87,68 g |
| –– polynenasycené | 18,37 g |
| ––– omega 3 | 1,43 g |
| Vláknina | 49,86 g |
| Cholesterol | 901 mg |
| Sodík | 6,19 g |
| Sůl | 15,06 g |
| Sacharidy | 263,63 g |
| – cukry | 36,33 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g mražených zelených fazolek | Fazolky čerstvé | 450 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 150 g 150 g prorostlé slaniny | Špek | 150 g |
| 1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 100 ml 100 ml vývaru | Vývar masový | 100 ml |
| 100 ml 100 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 750 g 750 g vepřového plecka | Vepřová plec | 750 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl a drcený kmín | Kmín mletý | |
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 200 g 200 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 200 g |