Nutriční hodnoty (Jihočeská kulajda se zastřeným vejcem (Prostřeno))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
Energie | 4 707 kJ / 1 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,34 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 49,36 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,98 g |
Tuky | 81,60 g |
– nasycené | 34,82 g |
– nenasycené | 33,97 g |
–– mononenasycené | 28,12 g |
–– polynenasycené | 5,85 g |
––– omega 3 | 0,39 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 631 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 41,31 g |
– cukry | 15,11 g |
––– laktóza | 7,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžička 1 lžička sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
hovězí vývar (nebo zeleninový) | Vývar hovězí | |
kopr v nálevu | Kopr nať sterilovaná | |
čerstvý kopr | Kopr nať čerstvý | |
1 hrst 1 hrst hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
200 ml 200 ml smetany (podle potřeby) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2-3 2-3 brambory | Brambor zimní | 125 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |