Nutriční hodnoty (Rychlé špagety s boloňskou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 513 kJ / 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 80,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,33 g |
| Tuky | 34,40 g |
| – nasycené | 7,16 g |
| – nenasycené | 24,10 g |
| –– mononenasycené | 19,86 g |
| –– polynenasycené | 4,25 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 16,03 g |
| Cholesterol | 320 mg |
| Sodík | 454 mg |
| Sůl | 1,17 g |
| Sacharidy | 38,35 g |
| – cukry | 29,08 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 400 g |
| 400 g 400 g rajčatové passaty (nebo konzerva loupaných rajčat) | Pyré z červených rajčat | 400 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bazalka | Bazalka čerstvá | |
| oregano | Oregano sušené | |
| špagety | Špagety pšeničné | |
| tvrdý sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |