Nutriční hodnoty (Mleté maso s mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 5 725 kJ / 1 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,85 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
| Tuky | 104,61 g |
| – nasycené | 38,08 g |
| – nenasycené | 60,93 g |
| –– mononenasycené | 49,14 g |
| –– polynenasycené | 11,78 g |
| ––– omega 3 | 1,96 g |
| Vláknina | 11,57 g |
| Cholesterol | 284 mg |
| Sodík | 1,59 g |
| Sůl | 3,85 g |
| Sacharidy | 26,25 g |
| – cukry | 13,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300-400 g 300-400 g mletého vepřového masa | Vepřová plec | 350 g |
| 3 3 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 80 g 80 g uzené slaniny | Špek | 80 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 45 g |
| 1 lžička 1 lžička hladké mouky (nemusí být) | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
| masový vývar (nebo voda) | Vývar masový | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| chilli (podle chuti) | Chilli paprička sušená |