Můj segedínský guláš

kucerova45 Kuchařka: kucerova45

Vepřové maso 28 názorů

Suroviny

Vepřový bůček
plecko - množství dle strávníků, asi 600 g + 600 g
3 velké cibule
asi 150 g sádla
1 balíček mleté papriky sladké
0,5 balíčku koření na guláš
sůl
mletý kmín
750 g kysaného zelí
1 zakysaná smetana
polohrubá mouka
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle usmažíme nahrubo nakrájenou cibuli do světle hněda, přidáme na kostky nakrájené obojí maso a restujeme asi 5 minut. Přidáme koření a krátce orestujeme, aby paprika nebyla hořká.

  2. Zalijeme vodou, osolíme a dusíme do skoro měkka. Přidáme zelí, povaříme asi 10 minut, přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku a ještě povaříme 5 minut. Podáváme s kynutým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 781 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Můj segedínský guláš

  • luciehutt luciehutt

    Dobrota. :-) Akorat ho delam podle sebe.. Trochu speku s jednou cibulkou, pouze plec, zadne koreni na gulas, smetana normalni a tak dve lzice max. :-) Ovsem at je to tak ci onak, segedin je proste skvela basta :-)

    Odpovědět

  • burda burda(neregistrovaná)

    Místo mouky je dobrý třeba jemně nastrouhat dvě brambory,a vařit společně se zelím, taky to pěkně zahustí. Po mouce se práší od huby :-))

    Odpovědět

  • Miškys Miškys(neregistrovaný)

    Segedínský guláš byl opravdu moc dobrý,moc jsem si na něm pochutnal.
    DĚKUJI:-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    kucerova45:;-):yes:

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    Jani, vůbec to nevadí, ba naopak.;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evi, dovolím si přidat foto, pokud nevadí :-)

    Odpovědět

  • Erzsebet Erzsebet(neregistrovaný)

    Vsetko O.K., len tá múka - tá tam nepatrí - v Madarsku sa guláse nezahustujú.

    Odpovědět

  • taddy1 taddy1

    Výborný, dneska jsem ho podle tohoto receptu vařila. Akorát jsem přidala bobkový list, použila vývar, který jsem právě dělala na polévku, jinak přesně podle receptu. Ze tří velkých cibulí jsem měla strach, že bude guláš moc sladký, ale byl to dobrý chuťový kontrast ke kysanému zelí. Zbyl ještě na zítřek, chutě se rozleží - to si dáme :-p. Dávám bodík.

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    Nepokazí,taky ho používám.;-)

    Odpovědět

  • ramona ramona(neregistrovaná)

    jistěže každý jak má rád ... předchozí recept byl jen o jedné cibuli,tak jsem šla dál a tak tento:-D:-p:-) ted dělám ...koření nemám doma,tak jsem dala masox,ten nic nepokazí ...

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45(autor receptu)

    U nás si dává každý feferonku až na talíř,tolik kolik má rád,já mám raděj bez feferonky,ostré nemusím a vnouček taky ne.;-):-K

    Odpovědět

  • ramona ramona(neregistrovaná)

    Koukla jsem jen abych si vzpomněla a tento recept jsem si vybrala jen dáváme pro dospěláky feferonku a rozetřený česnk nakonec to má grády ...mňam:-p

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Dnes ho půjdo udělat tak sem zvědavá. Ale vypadá moc dobře:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Takhle ho dělám i já ,smetanu s moukou na zahuštění, ještě dávám trochu palive papriky ale když jsou někde děti, tak je to pro ně lepší bez ní:yes:

    Odpovědět

  • marnouska marnouska(neregistrovaná)

    Tak já jdu na to ,pak napíšu:-)) jak jsem dopadla;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: segedínský guláš nejlepší recepty segedinsky gulas segedínský guláš se zakysanou smetanou nejlepsi segedínský guláš výborný segedínský guláš segedínský guláš z bůčku segedínský guláš speciál výborné recepty na segedinsky guláš nejlepší recept na segedínský guláš segedínský guláš bez smetany segedínský guláš recept segedínský guláš top recepty segedin z bucku segedinsky gulas se smetanou nejlepší segedinsky gulaš recept guláš segedínský guláš z bůčku recept segedin guláš recept segedinsky gulas segedínský guláš z veproveho bucku

Zapomněl/a jsem heslo