Nutriční hodnoty (Frankfurtská polévka s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 350 kJ / 1 040 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,03 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,03 g |
| Tuky | 52,43 g |
| – nasycené | 31,30 g |
| – nenasycené | 20,70 g |
| –– mononenasycené | 7,25 g |
| –– polynenasycené | 13,46 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 19,43 g |
| Cholesterol | 100 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 86,95 g |
| – cukry | 17,89 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 5 nožiček 5 nožiček frankfurtských párků | Párek vepřový | 200 g |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| hrst hrst sušených hub | Houby sušené směs | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 1 1 plná lžíce sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru nebo vody (podle potřeby) | Vývar masový | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| špetka špetka kajenského pepře | Chilli paprička mletá |