Nutriční hodnoty (Džem z ostružin pro diabetiky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 213 kJ / 529 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,50 g |
| Tuky | 5,00 g |
| – nasycené | 0,20 g |
| – nenasycené | 0,80 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 0,30 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 55,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 80,00 g |
| – cukry | 60,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg ostružin | Ostružiny čerstvé | 1000 g |
| 250 g 250 g ovocného želírovacího cukru (s fruktózou, např. Labeta) | Cukr želírovací | 250 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky kyseliny citronové | E330 - Kyselina citronová |