Nutriční hodnoty (Borůvkový koláč I)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 528 kJ / 3 950 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,87 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,50 g |
| Tuky | 171,60 g |
| – nasycené | 101,34 g |
| – nenasycené | 61,90 g |
| –– mononenasycené | 53,75 g |
| –– polynenasycené | 8,15 g |
| ––– omega 3 | 1,71 g |
| Vláknina | 29,00 g |
| Cholesterol | 985 mg |
| Sodík | 320 mg |
| Sůl | 0,87 g |
| Sacharidy | 521,67 g |
| – cukry | 233,07 g |
| ––– laktóza | 7,57 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 100 g 100 g krupicového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 125 ml 125 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 500 g 500 g borůvek | Borůvky čerstvé | 500 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
| 80 g 80 g krupicového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá |