Nutriční hodnoty (Perníková buchta s madlemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 673 kJ / 5 419 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 57,42 g |
| Tuky | 256,63 g |
| – nasycené | 26,93 g |
| – nenasycené | 214,38 g |
| –– mononenasycené | 146,31 g |
| –– polynenasycené | 68,08 g |
| ––– omega 3 | 16,91 g |
| Vláknina | 24,89 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 5,38 g |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 673,13 g |
| – cukry | 382,59 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 dkg 40 dkg hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 30 dkg 30 dkg cukru | Cukr bílý | 300 g |
| 5 dkg 5 dkg rozinek | Rozinky | 50 g |
| 5 dkg 5 dkg mandlí | Mandle neloupané | 50 g |
| 1/2 l 1/2 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 dcl 2 dcl oleje | Olej řepkový | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 vrchovaté lžíce rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 1 1 prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky jedlé sody | Jedlá soda | 18 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 4.5 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 12 g |