Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sushi

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

31. 5. 2011 02:59

Suroviny

Porce: 4 osoby

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 174 kJ / 998 kcal
Bílkoviny17,50 g
Tuky1,75 g
Vláknina4,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,22 g
Sůl8,08 g
Sacharidy225,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hanka

22. 10. 2015 22:24

ahoj, kde kupujete potraviny na sushi? Doporučí mi někdo nějaký obchod v centru Prahy? Zatím objednávám odsud http://www.asijske-potraviny.eu/88-vse-na-sushi

Martina

9. 6. 2013 12:25

Sushi miluju . Akorat tam přidávám víc rýže. Jak opticky tak i chuťové to vypadá lip. Kdyz to mám v te bambusové podložce přidám ze stran ještě opatrně trochu ryze a nemusím skoro vůbec odřezávat .:-):yes:

adeleckaa

31. 5. 2011 14:21

Přidávám podrobný návod na to jak udělat rýži!
Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni, jakoby ji zavařte. Voda by se měla vsáknout do rýže. Poté hrnec přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 3, 4 či 5 minut, což nemusí být vždy pravda. Mělo by se vařit do doby, než se z vody vyvaří všechna voda.

Stáhněte z ohně a nechte 10 minut odpočinout. Mezitím si nechte rozpustit ve 2 lžících octu 1 lžíci cukru a 1lžičku soli-Udělejte si takový nálev.

Vyndejte rýži z hrnce do mísy, přidejte nálev z octa, cukru a soli. Přidávejte dle chuti a míchejte opatrně, ať rýži nezničíte, spíše se s ní mazlete! Míchejte chvilku, poté nechte rýži v misce dokud rýže nevychladne.:-D

Pajaja

31. 5. 2011 10:29

. . . tak toto jde absolutně mimo mně. :-S

Nonya

31. 5. 2011 10:24

Tajomstvo sushi je priprava ryze, bez spravnej pripravy nikdy:-! nebudu sushi :no: ako maju byt, cim to naplnime to zalezi od kazdeho individualne. :yes:
tu je postup : www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw" target = "_blank">
www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw

kubacz

31. 5. 2011 09:58

Ahoj, jen bych chtěl něcododat k octu na rýži. Na sushi se používá speciální Sushi ocet, ve kterém jsou všechny přísady ve správném poměru. Nebo více pracnější je použití nejlépe rýžového octa, do kterého vložíme cukr a sůl a vaříme dokud se vše nerozpustí. Je důležité správně určit množství soli a cukru.

Iljusa Iljusa

31. 5. 2011 08:27

:yes::-p

srettka

31. 5. 2011 07:38

asi to průbnu, ale bez syrové ryby,abych nechytla nějakýho kapřího roupa:-8:-))
p.s. máš to pěkný:-p:yes:

indulina28 indulina28

31. 5. 2011 04:07

sushi nam moc chutna kupuji si hotove,ale mohla bys upresnit jak se vari ta ryze ?kolik octa diky

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sushi recept recept na sushi sushi suchi sushi ryze recept recept sushi sushi recepty nálev na sushi jak udelat sushi rýže na sushi recept příprava rýže na sushi recept na suchi recepty na sushi suchi recept susi recept suchi recepty recept na suschi jak se dělá sushi ryže na sushi příprava suschi recept

Suroviny: rýže, mořské řasy, voda, ocet, ocet, cukr, sůl, avokádo, omeleta vaječná, krabí tyčinky, mrkev, mango, okurka čerstvá, maso vepřové, pasta wasabi,

TopRecepty.cz

Sushi

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4WQx