Sushi
Suroviny
Porce: 4 osoby
Nutriční hodnoty
Energie | 4 174 kJ / 998 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 1,75 g |
Vláknina | 4,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,08 g |
Sacharidy | 225,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2015 22:24
ahoj, kde kupujete potraviny na sushi? Doporučí mi někdo nějaký obchod v centru Prahy? Zatím objednávám odsud http://www.asijske-potraviny.eu/88-vse-na-sushi
9. 6. 2013 12:25
Sushi miluju . Akorat tam přidávám víc rýže. Jak opticky tak i chuťové to vypadá lip. Kdyz to mám v te bambusové podložce přidám ze stran ještě opatrně trochu ryze a nemusím skoro vůbec odřezávat .
31. 5. 2011 14:21
Přidávám podrobný návod na to jak udělat rýži!
Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni, jakoby ji zavařte. Voda by se měla vsáknout do rýže. Poté hrnec přikryjte a vařte na velice mírném ohni další 3, 4 či 5 minut, což nemusí být vždy pravda. Mělo by se vařit do doby, než se z vody vyvaří všechna voda.
Stáhněte z ohně a nechte 10 minut odpočinout. Mezitím si nechte rozpustit ve 2 lžících octu 1 lžíci cukru a 1lžičku soli-Udělejte si takový nálev.
Vyndejte rýži z hrnce do mísy, přidejte nálev z octa, cukru a soli. Přidávejte dle chuti a míchejte opatrně, ať rýži nezničíte, spíše se s ní mazlete! Míchejte chvilku, poté nechte rýži v misce dokud rýže nevychladne.
31. 5. 2011 10:29
. . . tak toto jde absolutně mimo mně.
31. 5. 2011 10:24
Tajomstvo sushi je priprava ryze, bez spravnej pripravy nikdy nebudu sushi
ako maju byt, cim to naplnime to zalezi od kazdeho individualne.
tu je postup :
www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw" target = "_blank">
www.youtube.com/watch?v=pYtB3Qs9BRw
31. 5. 2011 09:58
Ahoj, jen bych chtěl něcododat k octu na rýži. Na sushi se používá speciální Sushi ocet, ve kterém jsou všechny přísady ve správném poměru. Nebo více pracnější je použití nejlépe rýžového octa, do kterého vložíme cukr a sůl a vaříme dokud se vše nerozpustí. Je důležité správně určit množství soli a cukru.
31. 5. 2011 08:27
31. 5. 2011 07:38
asi to průbnu, ale bez syrové ryby,abych nechytla nějakýho kapřího roupa
p.s. máš to pěkný
31. 5. 2011 04:07
sushi nam moc chutna kupuji si hotove,ale mohla bys upresnit jak se vari ta ryze ?kolik octa diky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Ovocné želé bonbony
Přidáno před 1 hodinou

Fazolová směs s bramborem
Přidáno před 2 hodinami

Čachochbili
Přidáno před 5 hodinami

Nanuky z ostružin
Přidáno před 21 hodinami

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce
Přidáno 19. 5. 2022 10:19

Toust v omeletě
Přidáno 19. 5. 2022 10:17
Právě bylo uvařeno:

Pečené plněné papriky
uvařil/a Jan Nemec
před 45 minutami


Zapečené gnocchi se žampiony, kuřecím masem a uzeno - sýrovou omáčkou
uvařil/a Petulice
před 49 minutami

Moravanské kuřecí nudličky
uvařil/a Dosire
před 1 hodinou

Pomazánka na obložené chlebíčky z vařených brambor
uvařil/a Fitulka
před 1 hodinou

Rillettes (rijet)
uvařil/a Fitulka
před 1 hodinou

Boršč z Arbatu
uvařil/a Fitulka
před 1 hodinou

Jednoduchá bublanina
uvařil/a Panova
před 1 hodinou

Vaječná polévka
uvařil/a jardakupsa
před 1 hodinou

Jihočeská kulajda
uvařil/a Fitulka
před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: sushi recept recept na sushi sushi suchi sushi ryze recept recept sushi sushi recepty nálev na sushi jak udelat sushi rýže na sushi recept příprava rýže na sushi recept na suchi recepty na sushi suchi recept susi recept suchi recepty recept na suschi jak se dělá sushi ryže na sushi příprava suschi recept
Suroviny: rýže, mořské řasy, voda, ocet, ocet, cukr, sůl, avokádo, omeleta vaječná, krabí tyčinky, mrkev, mango, okurka čerstvá, maso vepřové, pasta wasabi,
Sushi
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4WQx
9 názorů