Nutriční hodnoty (Květákový krém s rukolou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 663 kJ / 636 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 19,82 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,02 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,80 g | 
| Tuky | 52,17 g | 
| – nasycené | 16,45 g | 
| – nenasycené | 33,11 g | 
| –– mononenasycené | 28,03 g | 
| –– polynenasycené | 5,08 g | 
| ––– omega 3 | 0,30 g | 
| Vláknina | 10,80 g | 
| Cholesterol | 41 mg | 
| Sodík | 335 mg | 
| Sůl | 0,99 g | 
| Sacharidy | 16,52 g | 
| – cukry | 14,22 g | 
| ––– laktóza | 3,87 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 450 g 450 g květáku | Květák čerstvý | 450 g | 
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml | 
| 2 2 jarní cibulky (světlá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 400 ml 400 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 400 ml | 
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 80-100 ml 80-100 ml smetany - 30% | Smetana kravská sladká 12% | 90 ml | 
| čerstvá rukola | Rukola čerstvá | |
| 15 g 15 g parmezánu (několik strouhnutí škrabkou) | Parmezán | 15 g |