Nutriční hodnoty (Květákový krém s rukolou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 2 663 kJ / 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 9,02 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,80 g |
Tuky | 52,17 g |
– nasycené | 16,45 g |
– nenasycené | 33,11 g |
–– mononenasycené | 28,03 g |
–– polynenasycené | 5,08 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 41 mg |
Sodík | 335 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 16,52 g |
– cukry | 14,22 g |
––– laktóza | 3,87 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
450 g 450 g květáku | Květák čerstvý | 450 g |
3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
2 2 jarní cibulky (světlá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
400 ml 400 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 400 ml |
1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
80-100 ml 80-100 ml smetany - 30% | Smetana kravská sladká 12% | 90 ml |
čerstvá rukola | Rukola čerstvá | |
15 g 15 g parmezánu (několik strouhnutí škrabkou) | Parmezán | 15 g |