Nutriční hodnoty (Květákový krém s rukolou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 663 kJ / 636 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,80 g |
| Tuky | 52,17 g |
| – nasycené | 16,45 g |
| – nenasycené | 33,11 g |
| –– mononenasycené | 28,03 g |
| –– polynenasycené | 5,08 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 41 mg |
| Sodík | 335 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 16,52 g |
| – cukry | 14,22 g |
| ––– laktóza | 3,87 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g květáku | Květák čerstvý | 450 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| 2 2 jarní cibulky (světlá část) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 400 ml 400 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 400 ml |
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 80-100 ml 80-100 ml smetany - 30% | Smetana kravská sladká 12% | 90 ml |
| čerstvá rukola | Rukola čerstvá | |
| 15 g 15 g parmezánu (několik strouhnutí škrabkou) | Parmezán | 15 g |