Nutriční hodnoty (Stroganoff z hovězí kýty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 058 kJ / 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 135,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,64 g |
| Tuky | 15,81 g |
| – nasycené | 7,77 g |
| – nenasycené | 6,78 g |
| –– mononenasycené | 5,77 g |
| –– polynenasycené | 1,01 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 19,94 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 448 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 32,75 g |
| – cukry | 11,67 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hovězího zadního masa (kýta) | Hovězí kýta | 600 g |
| 300 g 300 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 300 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5-6 5-6 nakládáných okurek | Okurka polní zavařená | |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička worchesteru | Worcestrová omáčka | 5 ml |
| 100-150 ml 100-150 ml červeného vína | Víno červené suché | 125 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |