Nutriční hodnoty (Srbská masová směs)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 7 003 kJ / 1 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,64 g |
| Tuky | 121,44 g |
| – nasycené | 36,26 g |
| – nenasycené | 76,35 g |
| –– mononenasycené | 60,33 g |
| –– polynenasycené | 16,02 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 12,44 g |
| Cholesterol | 556 mg |
| Sodík | 655 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 29,28 g |
| – cukry | 11,57 g |
| ––– laktóza | 0,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g mletého masa (mix nebo vepřová plec) | Vepřový ořez | 600 g |
| kousek kousek slaniny (farmářská, oravská) | Špek | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 1 1 vrchovatá lžíce kečupu (nebo protlaku) | Kečup sladký | |
| 1 1 větší hrst kadeřavé petrželky (i mražené) | Petržel nať čerstvá | 80 g |
| 1 1 velká hrst rukoly | Rukola čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 0,5 kostky 0,5 kostky silného hovězího vývaru | Vývar hovězí | |
| 1 dl 1 dl vody (podle potřeby) | Voda | 100 ml |