Nutriční hodnoty (Polévka s cizrnou, černou fazolí a červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 151 kJ / 1 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,02 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,72 g |
| Tuky | 19,94 g |
| – nasycené | 10,09 g |
| – nenasycené | 9,09 g |
| –– mononenasycené | 6,21 g |
| –– polynenasycené | 2,88 g |
| ––– omega 3 | 1,58 g |
| Vláknina | 158,68 g |
| Cholesterol | 39 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 115,22 g |
| – cukry | 10,44 g |
| ––– laktóza | 0,02 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | |
| kousek kousek pórku | Pórek čerstvý | |
| 1 lžíce 1 lžíce přepuštěného másla (nebo plátek másla a lžička oleje) | Ghí | 15 g |
| 250 g 250 g konzervované cizrny | Cizrna ve slaném nálevu | 250 g |
| 250 g 250 g předvařených černých fazolí (nebo konzervované) | Fazole černé oko | 250 g |
| 1 lžíce 1 lžíce červené čočky | Čočka červená neloupaná | 15 g |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku (i více) | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pohankových vloček na zahuštění | Vločky pohankové | |
| libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |